Home » Shaklee » Set Kesuburan Suami Isteri

Set Kesuburan Suami Isteri

January 11, 2015 1:46 am by: Category: Shaklee Leave a comment A+ / A-

Setelah diperkenalkan oleh kedua orang tua, Humaira dan Umar disatukan dalam majlis yang penuh meriah. Setelah beberapa bulan, mereka sering diaju dengan soalan yang tiada jawapan.

“Bila nak bertiga?” “Belum ada apa-apa lagi ke?” “Asyik main anak orang je, bila nak main anak sendiri?”

Humaira dan Umar hanya mampu menjawab ” coming soon” sambil tersenyum dan menahan perasaan geram, sedih dan tertekan.

Pernah Humaira menolak untuk balik ke kampung halaman mereka kerana tertekan dengan keadaan ini.

“Sabarlah sayang, In-Sya Allah adalah tu rezeki kita nanti” Umar memujuk Humaira yang kesedihan.

Susulan itu, mereka menjalani ujian kesuburan dan hasil ujian tersebut menjadi rahsia antara mereka berdua. Itu kan rahsia suami isteri. Orang lain tidak berhak untuk tahu.

Pebagai usaha yang dilakukan. Mengurut sudah. Rawatan di hospital pun sudah. Homepathy sudah. Macam-macam lah lagi. Namun, belum rezeki mereka untuk menimang cahaya mata. Setiap kali melihat gambar baby  yang comel macam gambar kat bawah ni, tiba-tiba pipinya terasa basah

. baby comel (Sumber: Google Image)

Humaira memang gemar mengodek gambar baby comel dari google image. Desktop laptop Humaira penuh dengan gambar baby comel. Satu hari, Humaira terjumpa blog yang menceritakan tentang kesuburan. Hati nya terdetik untuk mencuba produk tersebut. Set kesuburan suami isteri.

Ini adalah apa yang dibaca dalam blog tersebut. Suami dicadangkan untuk mengambil Set Kesuburan Suami yang terdiri daripada Vitamin E dan Zinc.

Zinc membantu untuk meningkatkan bilangan sperma dan menghasilkan sperma yang normal.

Ketidaksuburan lelaki terjadi kerana kurang bilangan sperma. Kekurangan bilangan sperma dikaitkan dengan penghasilan sperma yang tidak matang.

Ketidaksuburan juga boleh disebabkan perubahan kromosom pada sperma. Risiko keguguran sangat tinggi sekiranya berlaku persenyawaan dengan sperma yang ada perubahan kromosom .

Vitamin E membantu meningkatkan pergerakan dan kualiti sperma. Vitamin E juga adalah antioksidan yang mana membantu mengurangkan penghasilan sperma tidak normal bagi mengelakkan risiko keguguran sekiranya berlaku persenyewaan.

Set Kesuburan Suami

set kesuburan lelaki

Manakala untuk isteri dicadangkan untuk mengambil Set Kesuburan Isteri yang terdiri daripada GLA Complex dan Alfafa Complex.

GLA Complex membantu untuk seimbangkan hormon supaya membolehkan ovulasi berlaku. Selain itu, GLA Complex membantu penghasilan mukus serviks yang berkualiti iaitu mesra sperma supaya sperma tidak mati semasa dalam proses ke rahim.

Alfafa Complex mengandungi mineral penting untuk kesuburan. Alfafa Complex juga merupakan antioksidan yang mana membantu untuk mengeluarkan toksin dari badan.

Alfafa Complex turut dipercayai membantu mengatasi mengalami masalah keputihan yang menyebabkan persekitaran serviks kurang mesra sperma yang boleh menjurus kepada kematian sperma sebelum sampai ke rahim.

Set Kesuburan Isteri

set kesuburan isteriHumaira sedar bahawa produk ini bukanlah ubat. Ia adalah suplemen supaya membantu badan seseorang mendapat nutrisi yang mencukupi bagi membantu proses penghasilan sperma dan proses ovulasi.

Nantikan sambungan seterusnya….

#pastikan anda mengambil suplemen dengan mendapatkan nasihat dari pengedar# Hubungi Izanaa (010 4037712) sekiranya anda berminat.

Set Kesuburan Suami Isteri Reviewed by on . Setelah diperkenalkan oleh kedua orang tua, Humaira dan Umar disatukan dalam majlis yang penuh meriah. Setelah beberapa bulan, mereka sering diaju dengan soalan Setelah diperkenalkan oleh kedua orang tua, Humaira dan Umar disatukan dalam majlis yang penuh meriah. Setelah beberapa bulan, mereka sering diaju dengan soalan Rating: 0

Related Posts

Leave a Comment

CommentLuv badge
scroll to top