Home » Motivasi » Rahsia Rezeki Melimpah dan Berkat

Rahsia Rezeki Melimpah dan Berkat

August 18, 2014 12:47 am by: Category: Motivasi Leave a comment A+ / A-

Perkongsian kisah Rahsia Rezeki melimpah dan Berkat.

Selepas pulang dari kerja, tibalah masa untuk berehat. Penat la konon nya kerja seharian. Ini lah masa untuk on facebook. Baca status kawan-kawan. Like status kawan. Like fanpage.

“Wah! Best nya dia pergi jalan-jalan oversea” sambil klik gambar  kawan-kawan

master dengan roger barnet mamacery hiking

Kepalaku mula berfikir, macam mana lah aku nak pergi jalan-jalan macam dia juga?

Aku ni pergi kerja pukul 6.30 pagi. Balik rumah pukul 6.30 petang. ujung bulan Hujung bulan dapat gaji. Baru beberapa hari duit dah habis bayar hutang. Dapatlah simpan sikit. Kalau nak pergi jalan-jalan macam kawan aku, mahu ikat perut untuk simpan duit pergi oversea.

Suatu hari, aku tergerak hati nak contact seorang kakak ni untuk bertanyakan tetang Shaklee sebabnya diorang lah yang selalu update status best-best. Pergi oversea la, kelas free la, income lebih dari 4 angka la.

“ Ok lah kak, saya join  group akak “ akhirnya, aku buat keputusan memandangkan desakan kehidupan untuk tambah kan pendapatan.

Diakui berbisnes dengan status berkerja sangat mencabar. Ada hari OK. Ada hari KO

Macam biasa, scroll facebook masih ada dalam agenda.

“Wah! Bestnya dia dah dapat bonus Shaklee 4 angka”

“Kenapa income aku ciput je?”

Nak kena contact upline ni.

“Assamulaiakum….akak….bla..bla…bla….kenapa income saya ciput je?Bukan ke bisnes Shaklee boleh dapat income  3,4,5 angka?”

Nak tahu apa jawapan upline aku?

“Kita berbisnes Shaklee ni bukan untuk duit semata-mata, betulkan niat, niatkan kita nak tolong orang, kita nak orang kat luar sana makin sihat, tolong housewife jana pendapatan”

“Bukan itu je, kena update status setiap hari, update blog setiap hari, blogwalking. Bukan lama pun, luangkan 5minit je”

“Lagi satu, baca quran paling tidak pun 3 ayat, RCA sebelum tidur, bangun solat tahajud, doa yang spesifik, solat dhuha, selalu bersedekah”

Panjang lebar upline ku bercerita. Rupanya itu je rahsia nya. Oh! Kena usaha luaran dan dalam juga.

Satu hari, aku ada dikongsi tentang hasil masterchecklist.

“Akak memang bersyukur sangat dipertemukan dengan bisnes Shaklee ni. Bukan rezeki je yang melimpahi. Akak rasa makin dekat dengan Allah. Hati akak lebih tenang. Tak sangka ada juga bisnes yang menekankan bab ibadah ni” respon sideline aku dengan jujurnya sambil menyapa titisan air mata.

mudahnya menjemput rezeki

Rahsia Rezeki Melimpah dan Berkat Reviewed by on . Perkongsian kisah Rahsia Rezeki melimpah dan Berkat. Selepas pulang dari kerja, tibalah masa untuk berehat. Penat la konon nya kerja seharian. Ini lah masa untu Perkongsian kisah Rahsia Rezeki melimpah dan Berkat. Selepas pulang dari kerja, tibalah masa untuk berehat. Penat la konon nya kerja seharian. Ini lah masa untu Rating: 0

Related Posts

Leave a Comment

CommentLuv badge
scroll to top