Home » Shaklee » Petua Ayu Raudhah Cantik

Petua Ayu Raudhah Cantik

August 13, 2014 2:19 am by: Category: Shaklee Leave a comment A+ / A-

Sekarang ni,  aims untuk mencantikan diri terutamanya kulit muka.

Saya nak kongsikan petua Ayu Raudhah cantik. Semua orang suka yang cantik-cantik kan. Definisi ‘cantik’ itu subjective.

Pada saya, ‘cantik’ tu cukup dengan kulit muka yang bersih, tona kulit muka yang sekata, tiada jerawat dan tiada parut-parut jerawat.

Macam mana dengan anda? Apa definisi ‘cantik’ pada anda?Target saya sebelum ni untuk dapatkan berat badan ideal. Berat badan yang sesuai dengan ketinggian saya.

 

ayu raudhah cantik

Ini gambar pelakon Ayu Raudhah dengan suaminya Zaquan. Dalam banyak-banyak gambar, saya prefer gambar ni sebab lebih nampak natural. Tak nampak make-up sangat.

Jom ikut saya, kita selongkar rahsianya. Rupa-rupanya, Ayu Raudhah amalkan petua moden dan tradisional.

Ada 3 bahagian yang diberikan perhatian:

Penjagaan Muka

Rahsia 1: Amalkan 3 step ni (cuci muka, guna penyegar dan guna pelembap muka).

Saya gunakan pencuci muka je. Leceh la pulak rasanya nak guna penyegar dan pelembab muka.

Rahsia 2: Kena selalu cuci muka kalau guna make-up.

Nasib baik saya ni jenis tak make-up. Tak perlu lah nak cuci muka selalu. Walau pun tak make-up, tapi saya make sure saya cuci muka paling kurang 2 kali sehari.hehe…

Penjagaan Badan

Rahsia 3: Kawal pemakanan dengan kurangkan makan nasi

Oh! bab ni saya dah LULUS. Dah lama juga saya kurangkan makan nasi. Adalah kot sekali seminggu je makan nasi…hehe

Rahsia 4: Amalkan senaman bangkit tubi 50kali sebelum tidur

Alamak! FAIL yang ni . Dah pernah buat bangkit tubi. Akhirnya melepek je kat lantai. Tak bangkit-bangkit dah.

Setakat lompat bintang tu pernah la buat. Tapi dah lama, masa awal-awal diet hari tu. hehe..

Rahsia 5: Amalkan minum sirap Shaklee

Eh!sirap Shaklee? Vivix la kan….Meh saya share pasal Vivix Shaklee ni. Tengok gambar je lah ye…

 

bahan dalam vivix

4 bahan aktif dalam vivix

 

vivix hebat

hebat kan…

 

10 manfaat vivix

Penjagaan Rambut

Rahsia 6 : Amalkan cuci rambut dengan 10 helai daun bunga raya 2 kali seminggu

Bab ni saya tak pernah buat. Tapi …saya ada cara yang tersendiri. Itu rahsia saya. Saya akan kongsikan dalam entry akan datang.

 

Ok lah. Setakat itu je perkongsian saya kali ni.

Selamat mencuba Vivix Shaklee. Sekali cuba pasti nak lagi

 

 

Petua Ayu Raudhah Cantik Reviewed by on . Sekarang ni,  aims untuk mencantikan diri terutamanya kulit muka. Saya nak kongsikan petua Ayu Raudhah cantik. Semua orang suka yang cantik-cantik kan. Definisi Sekarang ni,  aims untuk mencantikan diri terutamanya kulit muka. Saya nak kongsikan petua Ayu Raudhah cantik. Semua orang suka yang cantik-cantik kan. Definisi Rating: 0

Related Posts

Leave a Comment

CommentLuv badge
scroll to top