Home » Kesihatan » Period semakin teratur

Period semakin teratur

November 23, 2014 1:42 am by: Category: Kesihatan Leave a comment A+ / A-

Sekarang Sarah berpuas hati sebab period semakin teratur.Masa bujang dulu Sarah tak pernah kisah pasal period. Selepas kahwin, baru perasaan yang period nya tak teratur. Ting tong habis. Selepas kahwin la Sarah rajin mencatat diari period. Nak tahu kenapa? Sebab Sarah berusaha untuk dapat zuriat. Sarah memang suka kan budak-budak. Sarah berangan-angan untuk terus menimang cahaya mata. Apakan daya, masih belum ada rezeki.

iphone menstrual and period tracker

 Dari pembacaan Sarah, dalam proses nak berjaya hamil, isteri perlu tahu bila waktu subur. Tetapi… isteri sukar untuk menjangkakan waktu subur kalau period nya tak teratur. Daripada sumber yang dibaca, kitaran normal period adalah  dalam  tempoh  28 hingga  35 hari. Hmmm….Sarah  termenung  seketika. Terdetik  di hati  nya ” kalau ikutkan perkiraan  period aku dalam  tempoh 50-60 hari.  Lama tu…” Timbul persoalan ” macam mana nak betulkan semula period ye?”

kitaran haid normal

 

Sambil berfikir jari-jari  Sarah ligat menaip sesuatu  di keyboard  laptop kesayangannya. Sarah minat nak mencuba suatu produk. Sarah yakin dengan produk tu sebab tertarik hati dengan testimoni. Lagi pun produk ni berasaskan minyak bunga matahari. Katanya bagus untuk betulkan hormon wanita. Terus Sarah order online selepas diberikan konsultasi  oleh pengedar. Dua tiga hari selepas tu Sarah dapat produk tersebut. Hati nya tak sabar nak mencuba.

Selepas beberapa cycle period, Sarah  perasan  yang period nya semakin teratur dan dalam kitaran normal. Yang best nya lagi sebab senggugut  nya semakin kurang. Sakit belakang dan pinggang hanya pada hari pertama dan kedua period sahaja. Sarah terus setia menggunakan  produk tersebut walau pun masih belum ada rezeki untuk dapat  cahaya  mata.  Sarah faham yang  badan nya perlu masa untuk sesuaikan dengan produk tersebut. Sarah terus berdoa dan berdoa untuk dapat kesihatan  yang lebih  baik  agar memudahkan  dia untuk  dapat  zuriat. Nak tahu produk apa yang Sarah ambil? Tanya saya…

 Sama-sama lah kita doakan untuk Sarah.

Period semakin teratur Reviewed by on . Sekarang Sarah berpuas hati sebab period semakin teratur.Masa bujang dulu Sarah tak pernah kisah pasal period. Selepas kahwin, baru perasaan yang period nya tak Sekarang Sarah berpuas hati sebab period semakin teratur.Masa bujang dulu Sarah tak pernah kisah pasal period. Selepas kahwin, baru perasaan yang period nya tak Rating: 0

Related Posts

Leave a Comment

CommentLuv badge
scroll to top