Home » Umum » Erti Ramadhan bersama Shaklee

Erti Ramadhan bersama Shaklee

August 6, 2014 11:51 pm by: Category: Umum Leave a comment A+ / A-

Eh! lagi seminggu nak puasa la. Ramai yang kongsikan set Ramadhan Shaklee kat wall FB

Bagus sangat ke set Ramadhan Shaklee ni?

Entahlah. Saya sendiri pun belum pernah mencuba.

Daripada perkongsian daripada rakan-rakan di FB, ramai yang bagi feedback yang mereka lebih bertenaga dan tidak mudah letih serta tidak mudah mengantuk sepanjang berpuasa terutamanya semasa berterawih.

Masakan tidak letih dan mengantuk kalau mula bangun kul 4.30 pagi dan tidur lewat malam. Belum lagi letih dek kerana jalan jam dipagi dan petang hari. Bila sampai je kat rumah di petang hari, terus masuk dapur dan ‘bersilat’. Itulah rutin harian secara umum bagi mereka yang berkerja.

Kali ini, saya berazam untuk buat yang TERBAIK untuk Ramdhan 2014. Hmm…. erti Ramadhan bersama Shaklee lah kata kan…

Jom saya kongsikan set Ramadhan Shaklee

 set ramdhan shaklee(kredit to www.qasehkuhoney.com)

Saya dan suami berminat nak mencuba Performance Drink.

Cepat-cepat saya minta suami tolong pergi  stokis belikan Performance Drink dek kerana ura-ura Performance Drink dah out of stock

Alhamdulillah!!! Performance Drink masih ada dipasaran.

Kami sangat berharap Ramadhan kali ni lebih baik dari yang sebelum ini.

Rutin kami di bulan Ramadhan sangat simple.

Biasanya, saya akan masak nasi  dan sediakan bahan-bahan untuk memasak sebelum tidur. Mudahkan diri sendiri untuk masak semasa sahur nanti. 30 minit dah siap masak. Kalau terlambat bangun untuk sahur, masih sempat lagi bersahur dengan telur dadar.

Kakak saya pula bersahur dengan ESP dibancuh dengan mealshake dek kerana anak kecilnya turut terjaga nak menyusu. Jadinya, dia tak sempat nak bersahur dengan nasi. Alhamdulillah!!! Dia kekal bertenaga sepanjang berpuasa walaupun masih menyusu anak kecil. Erti Ramdhan bersama Shaklee untuk kakak saya tahun ini. Sebelum ini,belum pernah berpuasa dengan produk Shaklee. Memang terbaik!!! Anda boleh mencuba untuk diri sendiri.

Bila tiba bulan Ramadhan, jalan raya semestinya jammed sama ada waktu pagi atau petang. Jalan tetap jammed walaupun pergi kerja awal-awal pagi. Ini lah cabaran buat diri saya. Hampir setiap pagi di awala Ramdhan.. saya mengantuk semasa drive. Saya selalu ingatkan diri sendiri untuk ambil Vitalea setiap kali selepas sahur. Alhamdulillah! saya kurang mengantuk pada minggu yang seterusnya. Semasa berkerja pun saya kurang mengantuk dan rasa letih

Kalau ikutkan letih nak balik memasak, saya teringin nak beli je makanan kat bazar. Tapi … Ramadhan kali ini, suami cuma ingin berbuka dengan makanan yang simple. Kurma dengan kuih ketayap dan ayam goreng tepung. Ada juga hari -hari yang kami berbuka dengan sup daging atau pun tom yam campur. Menu berbuka kali ini sememangnya kurang karbohidrat sebabnya ada misi untuk suami turunkan berat badann di bulan puasa. Selepas berbuka puasa, suami akan amik OMEGA untuk bakar lemak-lemak di badan. Sebelum tidur pula, suami saya amik herbalax untuk detoks.

Oh! lupa pulak Performance Drink. Tadi beria-ria cerita pasal Performance Drink kan? Saya sediakan Performance Drink semasa berbuka puasa. Kami pun minum Perforamance Drink semasa sahur. Best air ni. Rasa macam oren. Ala-ala sunquick gitu

Itulah sedikit sebanyak erti Ramadhan bersama Shaklee. Alhamdulillah!!! berat badan suami saya berkurang sebanyak 5kg dan berat badan saya berkurang sebanyak 2kg. Kami akan teruskan gaya hidup sihat bersama Shaklee.

Hubungi saya untuk konsultansi percuma. 010-4037712.

Erti Ramadhan bersama Shaklee Reviewed by on . Eh! lagi seminggu nak puasa la. Ramai yang kongsikan set Ramadhan Shaklee kat wall FB Bagus sangat ke set Ramadhan Shaklee ni? Entahlah. Saya sendiri pun belum Eh! lagi seminggu nak puasa la. Ramai yang kongsikan set Ramadhan Shaklee kat wall FB Bagus sangat ke set Ramadhan Shaklee ni? Entahlah. Saya sendiri pun belum Rating: 0

Related Posts

Leave a Comment

CommentLuv badge
scroll to top