About Izanaa

Tips nak lipat pakaian yang menimbun

Tips nak lipat pakaian yang menimbun

Lipat baju. Oh! Malasnya...Tapi kena lipat juga. Sakit mata dah tengok baju menimbun. Antara tips yang saya amalkan. 1. Masukan dalam list things to do. Bila saya rasa malas tapi banyak kerja, saya ak ...

Read More »
Ujian kesuburan dengan x-ray rahim

Ujian kesuburan dengan x-ray rahim

Petang tu Humaira teringat untuk bertanya tentang x-ray rahim kepada kawannya yang pernah buat. Kawan yang dikenali melalui fb group.  Humaira ada join group fb Trying To Conceive (TTC). Dari situ ban ...

Read More »
Ujian darah sebagai ujian kesuburan, perlu ke buat

Ujian darah sebagai ujian kesuburan, perlu ke buat

Selepas  scan rahim dan dijelaskan oleh doktor,  Humaira diberikan temujanji seterusnya untuk buat ujian darah. " Ujian darah sebagai ujian kesuburan, perlu ke buat? " dengan muka confuse, Humaira aju ...

Read More »
Apa kaitan berat dengan kesuburan?

Apa kaitan berat dengan kesuburan?

( Pasangan yang berjaya menguruskan badan bersama-sama. Dulu gemuk sekarang dah kurus) Setelah sekian lama tak bertemu dengan kawan, akhirnya mereka bertemu juga di sebuah  cafe. Humaira sangat serono ...

Read More »
Ujian kesuburan wanita melalui scan rahim

Ujian kesuburan wanita melalui scan rahim

 (Gambar hiasan: Kalau scan kesuburan, nampak imej rahim tanpa janin) Kalau sebelum ini Umar yang berdebar-debar disebabkan ujian yang perlu dilalui. Kini tiba giliran Humaira menanti namanya dipanggi ...

Read More »
Macam mana ujian kesuburan lelaki dijalankan?

Macam mana ujian kesuburan lelaki dijalankan?

Sambungan...... "Macam mana ujian kesuburan lelaki dijalankan ye?" fikir Umar sendirian sambil termenung. Hatinya tidak keruan. Nak tanya kawan...malu. Takut pulak orang lain tahu pasal diri dia. Mana ...

Read More »
Set Kesuburan Suami Isteri

Set Kesuburan Suami Isteri

Setelah diperkenalkan oleh kedua orang tua, Humaira dan Umar disatukan dalam majlis yang penuh meriah. Setelah beberapa bulan, mereka sering diaju dengan soalan yang tiada jawapan. "Bila nak bertiga?" ...

Read More »
MAHA 2014 di maeps

MAHA 2014 di maeps

Semalam dah janji dengan 'anakku'.... Shaima nak jumpa dan jalan sama-sama di MAHA. Maklumlah  suami ku  dengan suami Shaima memang dah kenal lama. Malam  tu pula kakak bagi tahu nak join  sekali perg ...

Read More »
Period semakin teratur

Period semakin teratur

Sekarang Sarah berpuas hati sebab period semakin teratur.Masa bujang dulu Sarah tak pernah kisah pasal period. Selepas kahwin, baru perasaan yang period nya tak teratur. Ting tong habis. Selepas kahwi ...

Read More »
Rahsia Rezeki Melimpah dan Berkat

Rahsia Rezeki Melimpah dan Berkat

Perkongsian kisah Rahsia Rezeki melimpah dan Berkat. Selepas pulang dari kerja, tibalah masa untuk berehat. Penat la konon nya kerja seharian. Ini lah masa untuk on facebook. Baca status kawan-kawan. ...

Read More »
scroll to top