Home » Shaklee » Aku Bukan Doktor

Aku Bukan Doktor

August 9, 2014 12:35 am by: Category: Shaklee Leave a comment A+ / A-

“Doktor, macam mana dengan ayah saya? Dah boleh makan ke?” tanya si anak dengan penuh kebimbangan

“Sememangnya aku ni kerja di hospital. Tapi itu bukan bermakna aku ni doktor.  hehe…. aku bukan doktor” hatiku mengomel sendirian.

aku bukan doktor

Telah ditakdirkan saya ni seorang speech-language pathologist. Bekerja di hospital. Setiap hari menyarung white coat dan merawat pesakit di wad. Macam doktor lah juga. Bila merawat pesakit di wad, pesakit atau keluarga pesakitselalunya akan panggil saya ni “doktor”. Saya suka bagi penerangan kepada pesakit dan ahli keluarga. Ala-ala bagi kaunseling gitu.  Bila dah explain kat family diorang, baru nampak riak wajah kelegaan.

Kebetulan pula saya ni jatuh cinta dengan suplemen Shaklee. Pergi mana-mana pun saya akan kongsikan effect supplemen Shaklee pada saya dan keluarga. Saya cuma kongsikan dengan orang lain kalau ada effect yang bagus. Benda baik, tak kan nak di sorok kan. Tak sampai hati tengok orang lain terus sakit dan sakit.

Suatu hari tu, saya pergi ziarah jiran sebelah rumah. Jiran saya baru dapat cahaya mata ke 5. Sembang punya sembang, rupanya jiran saya pun amik suplemen Shaklee juga. Dia mula amik sejak mengandung lagi.

Katanya ” akak tak tahu pun ko jual Shaklee, kalau tahu…akak beli dengan ko je’.

Lama jugak lah duduk rumah jiran saya sebabnya asyik ditanya soalan macam-macam pasal suplemen Shaklee.

Jiran saya tanya ” ESP ni untuk apa lagi?”

Saya jawab ” ESP ni macam-macam kebaikan nya. Kalau siapa yang minum ESP ni, kulit jadi berseri, bersih dan kulit menegang”

Saya terus bercerita ” Selain tu, akak  akan lebih bertenaga. Tak de lah akak cepat rasa penat. Kerja cikgu pun penat juga”

Jiran saya mengiakan ” Betul lah, naik tangga ke tingkat 3 pun tak rasa penat dan mengah masa mengandungkan Zara ni. Masa mengandung sebelum ni, tercungap-cungap bila sampai tingkat 3″

“Ada lagi yang best! Biasanya, susu akan banyak bila minum ESP. Kakak saya pun amik ESP untuk menyusu anak dia”

” ESP ni pun boleh bantu sistem imunisasi kita juga. Boleh bantu system imunisai Zara juga sebab akak kan menyusukan  Zara. Zara pun dapat khasiat juga.”

Saya pula bertanya ” macam mana akak bancuh ESP?”

Jiran saya jawab ” akak letak 2 sudu je dalam air panas, campur sekali dengan milo”

Alamak!!! ESP tak boleh bancuh dengan AIR PANAS. Saya pun mula lah bercerita cara nak bancuh ESP. Ada berberapa nasihat saya pasal ESP.

In Sya Allah, saya akan kongsi kan dalam entry yang akan datang. Pesan saya “dapatkan konsultansi daripada pengedar yang menjual suplemen Shaklee kepada anda”

 

 

 

Aku Bukan Doktor Reviewed by on . "Doktor, macam mana dengan ayah saya? Dah boleh makan ke?" tanya si anak dengan penuh kebimbangan "Sememangnya aku ni kerja di hospital. Tapi itu bukan bermakna "Doktor, macam mana dengan ayah saya? Dah boleh makan ke?" tanya si anak dengan penuh kebimbangan "Sememangnya aku ni kerja di hospital. Tapi itu bukan bermakna Rating: 0

Related Posts

Leave a Comment

CommentLuv badge
scroll to top